Dančí guláš
12. 10. 2009
Dančí guláš |
Ingredience: · 0,75 kg dančího masa · olej · cibule · hladká mouka · mletá paprika · pepř · grilovací koření · gulášové koření |
Příprava: Do hrnce dáme rozehřát olej. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Poté ji osmahneme dozlatova a přidáme na kostky nakrájené maso, mírně osmahneme asi 5 minut. Vše zalijeme vodou a přisypeme sladkou mletou papriku, sůl, gulášové koření, grilovací koření a trochu pepře. Vše vaříme do té doby než maso změkne, tedy asi 45 minut. Dáváme pozor, aby se nám maso nerozvařilo. Připravíme si do hrnku vodu a do ní rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky. Směs vmícháváme do guláše do té doby než se nám bude zdát, že je dost hustý a necháme projít varem |
Doporučená příloha: Jako přílohu můžeme podávat vařené těstoviny, knedlíky nebo jen chleba. Vše nakonec ozdobíme zeleninou. |
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář